Scientific bases of increase of efficiency and competitiveness of enterprises

  • N.L. Potemkin Petro Vasylenko Kharkiv National Technical University of Agriculture
Keywords: scientific bases, increases of efficiency of grain-growing production, competitiveness of enterprises, modern control system, development of strategy of development, quantitative and quality estimation, indicative planning of strategic development of enterprise

Abstract

It is well-proven that one of the most actual tasks for development of enterprises from a production and processing of grain of Ukraine is a search of ways of decision of problem of increase of efficiency of functioning of enterprises due to modern control system.

References

1.Данько Ю.І. Формування систем забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств / Ю.І.Данько – Суми: Універ-ситетська книга, 2016.-С.3-280.
2. Красноруцький О.О. Внутрішній ринок агропродовольчої продукції: особливості формування, суперечності в функціонуванні та тенденцій розвитку / О.О.Красноруцький //Ринкова система України: теорія формування та практика функціонування (кол.монографія)/ За ред..В.М.Жмайлова, О.В. Макарюка, Ю.І.Данька.-Суми:СумДУ, 2011.-С.51-78
3.Хамініч С.Ю., Халатур С.М. Формування стратегії економічного розвитку сільського господарства України: особливості та фактори впливу. //Вісник Сумського національного аграрного університету.- Суми:СумДУ, 2017.-С.55-59
Published
2018-10-07
How to Cite
Potemkin, N. (2018). Scientific bases of increase of efficiency and competitiveness of enterprises. Bulletin of Sumy National Agrarian University, (6(76), 56-58. Retrieved from https://snaujournal.com.ua/index.php/journal/article/view/13