Точки відновлення» сталого розвитку аграрного виробництва в умовах зростання відкритості національної економіки

  • Н.В. Лагодієнко Миколаївський національний аграрний університет (м. Миколаїв, Україна) https://orcid.org/0000-0002-8472-1395
Ключові слова: сталий розвиток, точки відновлення, аграрне виробництво, сільський розвиток, інвестиційна стратегія, відкритість національної економіки

Анотація

В статті досліджуються аспекти існування «точки відновлення» сталого розвитку аграрного виробництва та розкрито особливості її визначення. Досліджено головні прояви порушення умов сталого розвитку аграрного виробництва України в умовах зростання відкритості національної економіки, їх наслідки та запропоновано «точки відновлення». Запропонований  підхід дозволив виявити «точку відновлення», яка може послужити початком розгортання державної програми забезпечення сталого розвитку аграрного виробництва України в умовах зростання відкритості національної економіки – це «відновлення поголів’я великої рогатої худоби».

Посилання

1. Мудрак Р.П., Цимбалюк Ю.А., Корман І.І. Маркетинговий аналіз національного ринку молока та молочної продукції. Актуальні проблеми економіки, 2016, №8(182), С. 69-84.
2. Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Увага: виявлено фальсифікат молочної продук-ції! [Електронний ресурс]. URL: https://www.vingudpss.gov.ua/news/uvaga-viyavleno-falsifikat-molochnoyi-produkciyi
3. Експерти: Близько 70% вершкового масла – фальсифікат [Електронний ресурс]. Укрінформ, 24.01.2019. URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2626139-eksperti-blizko-70-verskovogo-masla-falsifikat.html
4. Мудрак Р. П., Лагодієнко В. В. Агроінфляція та індекс споживчих цін на продо-вольчі товари: порівняльний аналіз «Україна – ЄС». Економіка України, 2018, № 1.С. 28-39.
5. Лагодієнко В.В. Концептуальна модель розвитку регіонального агропромислового виробництва. Глобальні та наці-ональні проблеми економіки. 2015. № 8. С. 1259-1262.
6. Експерти пояснили, що призвело до рекордного падіння виробництва молока в Україні [Електронний ресурс]. Укр-інформ, 22.01.2020. URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2860664-eksperti-poasnili-so-prizvelo-do-rekordnogo-padinna-virobnictva-moloka-v-ukraini.html
7. В Укрлендфармінг Бахматюка заявили про рекордні надої молока [Електронний ресурс]. УНІАН, 07.11.2018. URL: https://www.unian.ua/economics/agro/10328778-ukrlendfarming-bahmatyuka-zayavili-pro-rekordni-nadoji-moloka.html
8. Статистичний збірник «Сільське господарство України 2018». К.: Державна служба статистики України, 2019. 235 с.
9. Середні ціни продукції сільського господарства, реалізованої підпри-ємствами (1996-2018) [Електронний ресурс]. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/ operativ2006/sg/sg_rik/sg_u/scr_sp_u.html
10. Рівень рентабельності виробництва продукції сільського господарства в сільськогосподарських підприємствах (1990-2018) [Електронний ресурс]. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2006/sg/sg_rik/sg_u/rrv_sgp_u.html
11. За утримання корів та молодняку ВРХ - державна підтримка. Урядовий портал [Електронний ресурс]. URL: https://www.kmu.gov.ua/news/za-utrimannya-koriv-ta-molodnyaku-vrh-derzhavna-pidtrimka
12. Бюджет України на 2020 рік для агросектору - чотири сюрпризи [Електронний ресурс]. AgroPolit. URL: https://agropolit.com/spetsproekty/630-byudjet-ukrayini-na-2020-rik-dlya-agrosetkoru--chotiri-syurprizi
13. Ужва А. М. Комплексна діагностика економічної складової сталого розвитку сільськогосподарських підприємств у конкурентному середовищі // Економічний аналіз. 2017. Том 27. № 3. С. 228–235 (індексується в науково-метричних базах: Index Copernicus, WorldCat, Windows Live Academic, ResearchBible, Open Academic Journals Index) (0,53 друк. арк.).
14. Михайлова Л. І., Турчіна С. Г., Данько Ю. І. Міжнародний бізнес: навч. посіб //Суми: Вид-во Козацький вал ВАТ Сум-ська обласна друкарня. – 2009.
Опубліковано
2019-09-30
Як цитувати
Лагодієнко, Н. (2019). Точки відновлення» сталого розвитку аграрного виробництва в умовах зростання відкритості національної економіки. Bulletin of Sumy National Agrarian University, (3(81), 112-116. https://doi.org/10.32845/bsnau.2019.3.20