Компаративний аналіз ефективності використовування пестицидів при вирощуванні озимої пшениці

  • Л.І. Калачевська
  • С.О. Циганок

Анотація

Поліпшення добробуту населення у світі сприяє постійному зростанню попиту на високоякісні продукти харчування, у значній мірі на пшеничний хліб та хлібобулочні вироби. Підвищення урожайності, фізіологічної та хлібопекарської якості при виробництві зерна забезпечується низкою технологічних заходів, в першу чергу правильним вибором сорту та оптимізацією внесення засобів захисту рослин.

Оптимізація технології вирощування пшениці для отримання високоякісного зерна проводилася з двома сортами озимої пшениці, які мають різну стійкість до ураження хворобами та шкідниками. У польовому досліді в двох точках розташування у Німеччині, різних за ґрунтово-кліматичними умовами, було проаналізовано п’ять варіантів внесення фунгіцидів.

Також було виявлено вплив пестицидів на врожайність, ураженість хворобами, якісні та кількісні показники озимої пшениці. Також було розраховано економічну ефективність використання даних препаратів.

Опубліковано
2020-02-24
Як цитувати
Калачевська, Л., & Циганок , С. (2020). Компаративний аналіз ефективності використовування пестицидів при вирощуванні озимої пшениці. Bulletin of Sumy National Agrarian University, (2 (84), 3-11. вилучено із https://snaujournal.com.ua/index.php/journal/article/view/150