Зарубіжний досвід функціонування ринку цінних паперів - І.І. Коркуна; О.В. Бордун (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
У статті проаналізовано нормативно-правову базу провідних країн світу щодо формування та регулювання ринку цінних паперів. Досліджено досвід практик і підходів до регулювання ринку цінних паперів зарубіжними країнами. Зроблено аналіз системи органів регулювання фондових ринків розвинутих країн світу. Доведено, що використовуючи зарубіжний досвід країн США, Великобританії, Німеччини та Японії, як основних гравців на фондовому ринку, можна стверджувати, що тільки на основі законодавчих та нормативних актів можна досягнути усні провідного місця на світовому ринку цінних паперів, чим саме забезпечити стрімке зростання ВВП країни за рахунок впровадження новітніх та інноваційних технологій.