ДЕСЯТИРІЧНИЙ ОГЛЯД ЕФЕКТУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РЕФОРМИ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ В КИТАЙСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Веньсі Чжан; Інна Лозинська (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2023)
Post-graduating educationЗ постійним просуванням комплексної реформи післядипломної освіти конотативний розвиток став новим вибором шляху розвитку післядипломної освіти в нову епоху. З'ясування та перегляд передумов конотативного розвитку післядипломної освіти та десятирічного курсу реформування післядипломної освіти в школі може наочно показати загальний контекст конотативного розвитку післядипломної освіти в школі. Висновки щодо прискорення реформування та розвитку післядипломної освіти в нову епоху, видані у вересні 2020 року, надають більш конкретні теоретичні та практичні напрямки для університетів для прискорення конотативного розвитку післядипломної освіти. В даний час дослідження та практика основних університетів показують, що історичні досягнення були досягнуті в підвищенні якості післядипломної освіти, оптимізації типу структури аспірантів, інноваціях механізму післядипломної підготовки та побудові платформи післядипломної підготовки, і Китай неухильно рухається до сильної країни в післядипломній освіті. З часу проведення 18-го Національного з'їзду Комуністичної партії Китаю конотативний розвиток післядипломної освіти вступив у новий етап: глибоко впроваджено механізм післядипломної освіти, система післядипломної підготовки скоординована багатьма партіями, системно оптимізована структура післядипломної освіти, покращена якість післядипломної освіти в цілому. Протягом останніх десяти років школа безперервно культивувала велику кількість якісних талантів для досягнення «двох столітніх цілей» і китайської мрії про велике омолодження китайської нації. Основна увага шкільної реформи виглядає наступним чином: 1. Школа постійно впроваджувала шлях ідеологічної та політичної освіти для аспірантів, створювала платформу для побудови наукової етики та стилю навчання, платформу культурної освіти, платформу для онлайн-освіти та ідейно-політичної освіти big data, платформу для стипендій та допомоги, платформу для практичної освіти. 2. В останні десять років університет надавав великого значення післядипломній освіті, постійно адаптувався до потреб національного розвитку. 3. У 2020 році університет додає 5 пунктів авторизації докторських ступенів з дисципліни першого рівня, 4 категорії авторизації докторських професійних ступенів, 1 пункт авторизації магістерської дисципліни першого рівня та 1 категорію авторизації професійного ступеня магістра. 4. Університет активно досліджує та впроваджує інноваційні моделі підготовки талантів високого рівня та постійно підвищує якість післядипломної підготовки. 5. З 2018 року школа активно просувала «ідейно-політичну освіту в клас» для аспірантів, інтегруючи ідейно-політичну освіту в викладання професійних курсів, сприяючи інтеграції ідейно-політичної освіти та професійної освіти.